top of page

Despre noi

        Grădiniţa cu program prelungit nr. 15 Târgoviște, amplasată într-o zonă mărginașă a orașului Târgoviște, pe strada George Cair, nr. 10, a luat ființă în septembrie 1975,  funcționând cu 4 grupe de creșă și 8 grupe de grădiniță cu program prelungit. În prezent, Grădiniţa cu program prelungit nr. 15 Târgoviște este unitate cu personalitate juridică, cuprinde 8 grupe cu program prelungit și 2 grupe cu program normal, la care se adaugă încă o grupă de la grădinița arondată, și anume: Grădiniţa cu program prelungit nr. 12 Târgoviște.

        Grădinița deține săli de grupă spațioase, dotate cu mobilier corespunzător pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului de învăţământ, fiecare având în dotare: TV, DVD, bibliotecă, jocuri educative, jucării, măsuţe şi scăunele corespunzătoare fiecărui nivel de vârstă, pătuţuri pentru programul de odihnă al copiilor, grupuri sanitare pentru copii dotate cu mobilier corespunzător, săli de mese, vestiare, cabinet medical, o sală de spectacole şi serbări.

        Echipa grădiniței noastre formată din director, 13 educatoare titulare, 2 asistente medicale și personalul auxiliar, formează un mediu de lucru omogen având ca principal scop educarea, îngrijirea, protecția și evaluarea individuală a evoluiei micuților preșcolari. Ne desfășuram activitatea într-un climat plin de afecțiune, liniștit, cu profesionalism și dăruire.

        Programul Grădiniţei cu program prelungit nr. 15 Târgoviște este între orele 06:00-18:00, intrarea şi iesirea copiilor din grădiniţă fiind între orele 07:00-17:00, în acest interval desfăşurându-se activităţile obligatorii, conform noului curriculum, activităţile alese, activităţile opţionale, cele extracurriculare, micul dejun, prânzul, gustarea şi programul de odihnă al copiilor. Părinţii pot opta pentru unul din cele 2 programe de şcolarizare: program normal – 5 ore (08.00-13.00) sau program prelungit – 10 ore (07.00-17.00).

Misiunea

        Grădiniţa cu program prelungit Nr.15 Târgovişte își dorește să aducă fericirea pe chipul copiilor, educându-i pe aceștia  în spiritul autonomiei şi toleranţei, respectându-le particularităţile individuale şi egalitatea de şanse, pentru a fi cetăţeni ai unei societăţi democratice, încurajându-i pentru a-şi desăvârşi potenţialul de cunoaştere şi competenţele necesare în vederea adaptării la o lume dinamică. Ne propunem formarea unor viitori adulţi adaptaţi unei societăţi în continuă schimbare, în concordanţă  cu nevoile, interesele şi aptitudinile lor, raportându-ne la cerinţele societăţii, prin formarea unei personalităţi autonome şi creative.

        Încercăm să configurăm în continuare viziunea unei organizaţii furnizoare de educaţie nivel preşcolar care vrea să formeze la copilul de vârstă preşcolară mecanisme şi structuri de învăţare, încercând să facă din Informaţie a patra resursă, să transforme informaţia în cunoaştere şi să ofere cursanţilor ei cheia spre comunitatea globală a viitorului.

        În acest context, ne propunem ca învăţarea să treacă dincolo de zidurile grupei, încorporând discipline şi activităţi modern, de calitate, adaptate culturii organizaţionale a instituţiei noastre şi a cerinţelor legale în domeniul învăţământului.

Viziunea

“Te simți bine! - Înveți bine! - Reușesti!”

• Excelenţa în procesul de învăţământ, într-un spectru foarte larg de discipline.

• Educarea complexă şi echilibrată a copiilor noştri prin oferirea accesului complex la informaţie.

• Formarea capacităţii de a reflecta asupra lumii, de a formula şi de a rezolva probleme pe baza relaţionării cunoştinţelor din diferite domenii.

• Dezvoltarea competenţelor funcţionale esenţiale pentru reuşita socială: comunicare, gândire critică, luarea deciziilor, prelucrarea şi utilizarea contextuală a unor informaţii complexe.

• Promovarea politicii învăţământului incluziv de egalizare a şanselor la educaţie a copiilor cu nevoi speciale şi integrarea lor socială.

• Instituţia noastră facilitează accesul la studiu şi educaţie a copiilor proveniţi din familii cu situaţie materială precară precum şi a copiilor cu rezultate excepţionale.

• Stabilirea de parteneriate cu factori educaţionali care să ducă la dezvoltarea personală a copilului atât în plan academic cât şi psihologic şi emoţional.

• Asigurarea de către conducerea grădiniţei a serviciilor medicale pentru copii, conform legislaţiei în vigoare.

• Existenţa sistemelor şi a procedurilor de sănătate şi securitate a muncii şi de PSI prevăzute de legislaţia în vigoare.

• Gestionarea judicioasă a documentelor şcolare şi a actelor de studii, în conformitate cu normativele în vigoare, cu numărul prognozat al copiilor.

• Realizarea procedurilor de evaluare a resursei umane a şcolii în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu reglementările interne.

Oferta educaționala

Aceasta se bazează pe :

• Cadre didactice calificate.

• Mediu educaţional stimulativ, atractiv, în care copiii sunt încurajaţi să se exprime.

• Mijloace şi metode moderne folosite în procesul de învăţare şi evaluare.

• Activităţi extracurriculare complementare diverse şi dezvoltate creativ (limba engleză, dans, educație financiară)

• Implicarea copiilor in concursuri, proiecte educative si comunitare.

• Implicare şi dăruire din partea personalului didactic şi administrativ, orientate pe o atenţie sporită către supravegherea copiilor.

• Deschidere către dialog şi tratarea preșcolarilor ca parteneri în educaţie.

• Comunicare frecventă cu părinţii pentru cunoaşterea evoluţiei copilului pe toate palierele.

• Pregătirea şi servirea mesei în instituţie, cu asigurarea regulilor unei alimentaţii sănătoase.

• Supraveghere medicală, servicii de consiliere psiho-pedagogică.

Obiective

• Dezvoltarea liberă, integrală şi armonioasă a personalităţii copilului, în funcţie de ritmul propriu şi de trebuinţele sale, sprijinind formarea autonomă şi creativă a acestuia.

• Dezvoltarea capacităţii de a interacţiona cu alţi copii, cu adulţii şi cu mediul pentru a dobândi cunoştinţe, deprinderi, atitudini și conduite noi. Încurajarea explorărilor, exerciţiilor, încercărilor și experimentărilor, ca experienţe autonome de învăţare.

• Descoperirea, de către fiecare copil, a propriei identităţi, a autonomiei şi dezvoltarea unei imagini de sine pozitive.

• Sprijinirea copilului în dobândirea de cunoştinţe, deprinderi şi priceperi, capacităţi şi atitudini necesare acestuia la intrarea în şcoală şi pe tot parcursul vieţii.

© 2016  Creat de Tony Drăguș

bottom of page