top of page

Despre noi

        GrădiniÅ£a cu program prelungit nr. 15 TârgoviÈ™te, amplasată într-o zonă mărginașă a oraÈ™ului TârgoviÈ™te, pe strada George Cair, nr. 10, a luat ființă în septembrie 1975,  funcÈ›ionând cu 4 grupe de creșă È™i 8 grupe de grădiniță cu program prelungit. În prezent, GrădiniÅ£a cu program prelungit nr. 15 TârgoviÈ™te este unitate cu personalitate juridică, cuprinde 8 grupe cu program prelungit È™i 2 grupe cu program normal, la care se adaugă încă o grupă de la grădiniÈ›a arondată, È™i anume: GrădiniÅ£a cu program prelungit nr. 12 TârgoviÈ™te.

        GrădiniÈ›a deÈ›ine săli de grupă spaÈ›ioase, dotate cu mobilier corespunzător pentru desfăşurarea în condiÅ£ii optime a procesului de învăţământ, fiecare având în dotare: TV, DVD, bibliotecă, jocuri educative, jucării, măsuÅ£e ÅŸi scăunele corespunzătoare fiecărui nivel de vârstă, pătuÅ£uri pentru programul de odihnă al copiilor, grupuri sanitare pentru copii dotate cu mobilier corespunzător, săli de mese, vestiare, cabinet medical, o sală de spectacole ÅŸi serbări.

        Echipa grădiniÈ›ei noastre formată din director, 13 educatoare titulare, 2 asistente medicale È™i personalul auxiliar, formează un mediu de lucru omogen având ca principal scop educarea, îngrijirea, protecÈ›ia È™i evaluarea individuală a evoluiei micuÈ›ilor preÈ™colari. Ne desfășuram activitatea într-un climat plin de afecÈ›iune, liniÈ™tit, cu profesionalism È™i dăruire.

        Programul GrădiniÅ£ei cu program prelungit nr. 15 TârgoviÈ™te este între orele 06:00-18:00, intrarea ÅŸi iesirea copiilor din grădiniţă fiind între orele 07:00-17:00, în acest interval desfăşurându-se activităţile obligatorii, conform noului curriculum, activităţile alese, activităţile opÅ£ionale, cele extracurriculare, micul dejun, prânzul, gustarea ÅŸi programul de odihnă al copiilor. PărinÅ£ii pot opta pentru unul din cele 2 programe de ÅŸcolarizare: program normal – 5 ore (08.00-13.00) sau program prelungit – 10 ore (07.00-17.00).

Misiunea

        GrădiniÅ£a cu program prelungit Nr.15 TârgoviÅŸte îÈ™i doreÈ™te să aducă fericirea pe chipul copiilor, educându-i pe aceÈ™tia  în spiritul autonomiei ÅŸi toleranÅ£ei, respectându-le particularităţile individuale ÅŸi egalitatea de ÅŸanse, pentru a fi cetăţeni ai unei societăţi democratice, încurajându-i pentru a-ÅŸi desăvârÅŸi potenÅ£ialul de cunoaÅŸtere ÅŸi competenÅ£ele necesare în vederea adaptării la o lume dinamică. Ne propunem formarea unor viitori adulÅ£i adaptaÅ£i unei societăţi în continuă schimbare, în concordanţă  cu nevoile, interesele ÅŸi aptitudinile lor, raportându-ne la cerinÅ£ele societăţii, prin formarea unei personalităţi autonome ÅŸi creative.

​

        Încercăm să configurăm în continuare viziunea unei organizaÅ£ii furnizoare de educaÅ£ie nivel preÅŸcolar care vrea să formeze la copilul de vârstă preÅŸcolară mecanisme ÅŸi structuri de învăţare, încercând să facă din InformaÅ£ie a patra resursă, să transforme informaÅ£ia în cunoaÅŸtere ÅŸi să ofere cursanÅ£ilor ei cheia spre comunitatea globală a viitorului.

        În acest context, ne propunem ca învăţarea să treacă dincolo de zidurile grupei, încorporând discipline ÅŸi activităţi modern, de calitate, adaptate culturii organizaÅ£ionale a instituÅ£iei noastre ÅŸi a cerinÅ£elor legale în domeniul învăţământului.

Viziunea

“Fiecare copil pe care îl educăm este un OM dăruit societăţii!”

• ExcelenÅ£a în procesul de învăţământ, într-un spectru foarte larg de discipline.

• Educarea complexă ÅŸi echilibrată a copiilor noÅŸtri prin oferirea accesului complex la informaÅ£ie.

• Formarea capacităţii de a reflecta asupra lumii, de a formula ÅŸi de a rezolva probleme pe baza relaÅ£ionării cunoÅŸtinÅ£elor din diferite domenii.

• Dezvoltarea competenÅ£elor funcÅ£ionale esenÅ£iale pentru reuÅŸita socială: comunicare, gândire critică, luarea deciziilor, prelucrarea ÅŸi utilizarea contextuală a unor informaÅ£ii complexe.

• Promovarea politicii învăţământului incluziv de egalizare a ÅŸanselor la educaÅ£ie a copiilor cu nevoi speciale ÅŸi integrarea lor socială.

• InstituÅ£ia noastră facilitează accesul la studiu ÅŸi educaÅ£ie a copiilor proveniÅ£i din familii cu situaÅ£ie materială precară precum ÅŸi a copiilor cu rezultate excepÅ£ionale.

• Stabilirea de parteneriate cu factori educaÅ£ionali care să ducă la dezvoltarea personală a copilului atât în plan academic cât ÅŸi psihologic ÅŸi emoÅ£ional.

• Asigurarea de către conducerea grădiniÅ£ei a serviciilor medicale pentru copii, conform legislaÅ£iei în vigoare.

• ExistenÅ£a sistemelor ÅŸi a procedurilor de sănătate ÅŸi securitate a muncii ÅŸi de PSI prevăzute de legislaÅ£ia în vigoare.

• Gestionarea judicioasă a documentelor ÅŸcolare ÅŸi a actelor de studii, în conformitate cu normativele în vigoare, cu numărul prognozat al copiilor.

• Realizarea procedurilor de evaluare a resursei umane a ÅŸcolii în conformitate cu legislaÅ£ia în vigoare ÅŸi cu reglementările interne.

Oferta educaționala

Aceasta se bazează pe :

• Cadre didactice calificate.

• Mediu educaÅ£ional stimulativ, atractiv, în care copiii sunt încurajaÅ£i să se exprime.

• Mijloace ÅŸi metode moderne folosite în procesul de învăţare ÅŸi evaluare.

• Activităţi extracurriculare complementare diverse ÅŸi dezvoltate creativ (limba engleză, dans, educaÈ›ie financiară)

• Implicarea copiilor in concursuri, proiecte educative si comunitare.

• Implicare ÅŸi dăruire din partea personalului didactic ÅŸi administrativ, orientate pe o atenÅ£ie sporită către supravegherea copiilor.

• Deschidere către dialog ÅŸi tratarea preÈ™colarilor ca parteneri în educaÅ£ie.

• Comunicare frecventă cu părinÅ£ii pentru cunoaÅŸterea evoluÅ£iei copilului pe toate palierele.

• Pregătirea ÅŸi servirea mesei în instituÅ£ie, cu asigurarea regulilor unei alimentaÅ£ii sănătoase.

• Supraveghere medicală, servicii de consiliere psiho-pedagogică.

Obiective

• Dezvoltarea liberă, integrală ÅŸi armonioasă a personalităţii copilului, în funcÅ£ie de ritmul propriu ÅŸi de trebuinÅ£ele sale, sprijinind formarea autonomă ÅŸi creativă a acestuia.

• Dezvoltarea capacităţii de a interacÅ£iona cu alÅ£i copii, cu adulÅ£ii ÅŸi cu mediul pentru a dobândi cunoÅŸtinÅ£e, deprinderi, atitudini È™i conduite noi. Încurajarea explorărilor, exerciÅ£iilor, încercărilor È™i experimentărilor, ca experienÅ£e autonome de învăţare.

• Descoperirea, de către fiecare copil, a propriei identităţi, a autonomiei ÅŸi dezvoltarea unei imagini de sine pozitive.

• Sprijinirea copilului în dobândirea de cunoÅŸtinÅ£e, deprinderi ÅŸi priceperi, capacităţi ÅŸi atitudini necesare acestuia la intrarea în ÅŸcoală ÅŸi pe tot parcursul vieÅ£ii.

bottom of page