top of page

Activități

Întâlnirea de dimineata

    Ziua începe cu întâlnirea de dimineaţă, copiii se salută, completează calendarul naturii, reactualizează cunoştinţele acumulate în ziua precedentă, se face prezenţa, se desfăşoară diverse jocuri care fac legătura cu tema nouă, ce urmează a fi predată.

    Jocurile care se derulează în acest centru dezvoltă în special competenţele socio-afective Copiii învaţă despre societate, despre activitățile din familie,având la dispoziție diferite truse(de doctor, de frizer,de bucătărie, de mecanic, etc.) fiind astfel pregătiţi pentru viaţa de adult.

Constructii

    În acest centru , copiii au la dispoziție cuburi, truse lego,mozaic,rotodiscuri.Folosind aceste material copiii își dezvoltă creativitatea,îndemnarea,motricitatea fină și spiritul de echipă.

Educatie muzicala

    Copiii învață cântecele și jocuri cu text și cânt despre anotimpuri , familie, animale, mijloace de transport ,meserii , în funcție de tema săptămânii.

Biblioteca

    În acest centru, copiii au la dispoziție cărți de povești ilustrate, imagini cu aspecte din natură, animale și meserii, jetoane cu litere, litere și tăblițe magnetice, jocuri tip domino, jocul silabelor.

    Prin activităţile derulate în acest centru se formează şi se dezvoltă competenţele lingvistice, se îmbogăţeşte vocabularul activ şi pasiv al preşcolarilor, se pun bazele scris-cititului.

    Activitățile pe domenii experiențiale – educarea limbajului și educație pentru societate se derulează în acest centru.

Stiinta

    Activitățile matematice desfășurate dezvoltă operaţiile prematematice, capacitatea de a utiliza un limbaj matematic, de a cunoaşte formele geometrice.Copiii găsesc în acest centru figuri geometrice, jetoane, cifre, tablițe magnetice, jocuri matematice.

    Activităţile de cunoașterea mediului derulate în acest centru, satisfac nevoile de cunoaştere ale copilului vis-a-vis de mediul înconjurător. Explorează prin toţi analizatorii materialele puse la dispoziție și mediul înconjurător.

Arta

    În acest centru se desfăşoară activităţi de pictură, desen, modelaj.Copiii au la dispoziție creioane colorate,carioca, acuarele , hartie glace, hârtie colorată,lipici material din natură, plastilină, planșetă pentru a realiza diferite lucrări artistico-plastice și practice prin care copiii își pun în valoare creativitatea .Ei au posibilitatea de a realiza lucrări individuale sau colective colaborând între ei.

Educatie fizica

Jocurile inițiate în cadrul acestor activități dezvoltă copiilor deprinderi și calități motrice de bază(viteză, îndemânare, rezistență, forță), contribuie la dezvoltarea fizică armonioasă a organismului.

Please reload

bottom of page